Над 500 изложители ще представят продуктите си за хранително-вкусовия и хорека сектор в Интер Експо Център

Дата: 29.10.2018 Коментари: 0
Снимки (1)
Над 500 изложители ще представят продуктите си за хранително-вкусовия и хорека сектор в Интер Експо Център

От 7 до 10 ноември в Интер Експо Център над 500 изложители ще предложат продукти, идеи и технологии за хранително-вкусовия и хорека сектора. В рамките на международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ с щандове се включват компании от България, Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия и ЮАР. Общо 162 от тях ще участват за първи път.

Международните изложения ще заемат шестте зали на изложбения център. Събитието предлага възможност за запознаване с новостите и тенденциите при месопреработвателната промишленост, млякото и млечните продукти, виното и спиртните напитки, храните, опаковките, машините, технологиите, хлебните и сладкарските изделия, оборудване и технологии, тенденциите при хотелското, ресторантското, кетъринг и СПА оборудване.

Нови перспективи за бизнеса ще предложи първото участие на Департамента по земеделие към посолството на САЩ в София. Традиционното колективно участие на компании от Италия ще бъде по-мащабно от всякога. За поредна година с колективни участия се включват български месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители. Своите 25-годишни юбилеи отбелязват изложенията Месомания и Булпек.

В рамките на съпътстваща програма ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience. В нега ще се включат шеф-готвачи от два именити испански ресторанта. Това са Mateu Casañas, Oriol Castro и Eduard Xatruch, разгръщащи кулинарния си талант в ресторант Disfrutar, отличен с две звезди Мишлен в Барселона, и Mario Sandoval - шеф в ресторант Coque, разположен в Мадрид и също носител на две звезди Мишлен. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-добрите баристи. Професионалистите ще се съревновават в създаването на най-добрите еспресо и капучино – под егидата на Световната кафе организация ще се проведе Latte Art кафе шампионат. Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на „Приз Пак“. Ще се проведе и конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

Всички новини за МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ ще откриете на food-exhibitions.bg.