Хранително-вкусовият и хорека секторите се събират в София от 7 до 10 ноември

Дата: 17.10.2018 Коментари: 0
Снимки (1)
Хранително-вкусовият и хорека секторите се събират в София от 7 до 10 ноември

Изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ ще се проведат в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември.

Над 500 изложители ще предложат продукти, идеи, технологии и нови възможности, като за 162 от тях, това ще е първо участие в това събитие. Щандове ще имат фирми от България, Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия и ЮАР. През тази година за първи път с колективно участие се включва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София.

За поредна година с колективни участия се включват български млекопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители. Събитието тази година ще още по-специално за две от изложенията – Месомания и Булпек, които ще отбележат своите 25-годишни юбилеи.

Ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience. В събитието ще се включат шеф-готвачи от два именити испански ресторанта. Това са Mateu Casañas, Oriol Castro и Eduard Xatruch от ресторант Disfrutar, отличен с две звезди Мишлен в Барселона и Mario Sandoval от ресторант Coque в Мадрид, който също притежава две звезди Мишлен.

Залите на Интер Експо Център ще бъдат доказателство и че създаването на кафе не е просто процес, а философия, майсторство и изкуство, за които се изискват наистина сериозни познания. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-добрите баристи. Професионалистите ще се съревновават в създаването на най-добрите еспресо и капучино. Под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат.

Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на Националния конкурс „Приз Пак“. В рамките на събитието ще се проведе и конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

Всички новини за изложенията ще откриете на food-exhibitions.bg.