Новини

Пилешкото месо, което се продава у нас е с 50% вода и увеличено количество сол, твърдят експерти, цитирани от „Труд”. Експертите се позовават на проучвания на европейски специализирани лаборатории. Причината за наличието на вода се крие в желанието на производителя да увеличи теглото и оттам цената, която получава за стоката си. Оказва се, че само европейски лаборатории показват точното съдържание на българските пилета.
Шефът на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) Пламен Моллов, обаче смята, че наличието на вода не е опасно за здравето на хората и затова не се отчита от лабораториите ни.
Според него, в българските пилета няма случаи на установени антибиотици, които да застрашават здравето на българите. Моллов посъветва купувачите да не избират месо само по най-ниската цена и да предпочитат утвърдени марки и производители.
Коментари (0)
Най-старите отгоре Коментирай