Lesaffre празнува 25 години в България и 170 години дейност в света

Дата: 01.12.2023 Коментари: 0
Снимки (1)
Lesaffre празнува 25 години в България и 170 години дейност в света

Световният лидер във ферментационните процеси Lesaffre отбеляза 25 години присъствие на компанията в България и 170 години от създаването на Lesaffre Group. На събитие в София по повод двойния юбилей местният филиал на фирмата събра партньори, клиенти, колеги и приятели, представители на бизнес организации и дипломацията, както и браншови медии. Сред тях бяха г-жа Стефани Петибон, заместник-посланик на Франция в България, и Стефан Делайе, президент на Френско-Българската търговска и индустриална камара.

В момента компанията работи на 5 континента, в 185 държави, с 63 фабрики и 10 изследователски центъра. Оборотът на Lesaffre Group за 2022 г. е 2.7 млрд. евро, в компанията работят над 11 хил. служители и над 600 експерти по изследване и развитие. 1/3 от хлябовете по света се правят с продукти на Lesaffre Group, а всеки ден 1 милиард души консумират храна, приготвена с продукти на Lesaffre, посочиха от компанията.

„Поглеждайки назад към изминалите 170 години и 25 години в България, можем да кажем, че ангажиментът към нашите основни ценности: устойчивост, иновации и визия, е това, което ни кара да се движим напред. От името на Lesaffre бих искала да изразя искрената си благодарност към нашите ценни клиенти, невероятен екип, партньори и всички, които допринасят за нашия успех“ – каза г-жа Корин Лесафр, член на борда на директорите и директор комуникации на Lesaffre Group, която бе специален гост на събитието по повод двойния юбилей.

„25-тата ни годишнина и първото ни голямо празненство споделяме с партньори, колеги и приятели, но посвещаваме на нашите клиенти. С някои от тях работим заедно от самото начало и си пожелаваме да продължим да си партнираме и през следващите 25 години. Благодарим ви!“ – сподели г-жа Венета Писарска, генерален мениджър на Lesаffre България.

Годишнината на местния филиал е първата за Lesaffre България, която се отбелязва по подобен начин. През изминалия четвърт век, от стартиране на официалната дейност на фирмата у нас, фокусът е в разпространението и разрастването на бизнеса с мая и хлебни подобрители.

170-тата глобална годишнина, пък бе ознаменувана от присъствието на представители на Lesaffre от цяла Европа – регионални мениджъри и експерти от централата на компанията в град Лил, Франция.