WebIT отново събра дигиталните „мозъци” на България

Дата: 21.09.2012 Коментари: 0
Снимки (1)
WebIT отново събра дигиталните „мозъци” на България

На 14 юни беше открито събитието, посветено на дигиталната индустрия WebIT България. То събра стотици мениджъри от водещи компании и лектори. Конференцията беше открита от президента на България Росен Плевнелиев. "България е първата държава в региона, която ще ускори създаването на електронно правителство", заяви държавният глава при откриването. Той беше категоричен, че държавата трябва да е платформа за бизнеса. „Мечтата ми е да развием иновативните технологии в България”, беше категоричен Росен Плевнелиев.

По време на конференцията се обсъди идеята страната ни да стане първата в ЕС с дигитално законодателство. Според организатора на WebIT Пламен Русев, това би могло да стане без финансова инвестиция от държавата - под формата на публично-частно партньорство. „Ние сме донори на мозъци”, подчерта неколкократно той. По думите му у нас все още има висококвалифицирани кадри, заради които си заслужава да се работи в тази посока.

По време на двудневното събитие над 1000 мениджъра от различни сфери споделиха опита си в използването на новите технологии и социалните медии.