Carrefour напуска Гърция

Дата: 20.09.2012 Коментари: 0
Снимки (1)
Carrefour напуска Гърция

Френският търговец на дребно Carrefour обяви, че продава бизнеса си в Гърция. Причина за решението на компанията идва след драстично спадналите продажби в страната, вследствие икономическата обстановка там.

Търговските обекти под марката Carrefour бяха собственост на съвместно френско-гръцко дружество, в което от гръцка страна участваше „Маринополус груп”. То притежаваше 41 хипермаркета, 287 супермаркета и 479 търговски обекта в Гърция и Кипър. След като френската верига съобщи, че се оттегля, двете компании взеха решение управлението на дейността на „Карфур Маринопулос” да се поеме от гръцката. Освен това всички дялове на групата на Carrefour отиват в гръцкото дружество.

След решението, „Карфур Маринопулос” вече се легитимира като изключителен титуляр на франчайз правата за марката Carrefour в Гърция, Кипър, България, Албания и други балкански страни. Освен това двете страни приеха план, който да позволи на дружеството да преодолее тежките икономически условия в страната.

От компанията, която притежава франчайза на Carrefour „КМБ България” съобщиха, че промени у нас няма да има. Тя ще продължи да осъществява своя план за разширяване на търговската верига под марката в България.