Русия: METRO Group ще стартира онлайн магазин

Дата: 21.09.2012 Коментари: 0
Снимки (1)
Снимка: Progressive

Metro Group-собственик на Metro Cash & Carry, планира да стартира онлайн магазин през четвъртото тримесечие на 2012г. в Русия, според банер директора Питър Буун. Услугите ще са насочени към малките офиси с продуктова гама, която ще включва предимно офис и почистващи материали, както и чай и кафе. През Август, Metro ще започне да тества IT решения за онлайн търговията, и ако са успешни, проекта ще стартира в Москва.

Според Буун, все още не е решено как ще се казва онлайн магазина. Буун също оповести ,че Metro ще открие от пет до седем нови аутлета през 2012, включително трите магазина, които отвориха врати през първото тримесечие на тази година. Освен това, фирмата планира да въведе отделни услуги за доставки в Русия към края на годината.

Metro Cash & Carry доставят стоки на клиентите от 2009, но поради от оперативни трудности, Metro решава да създаде фирма, която ще доставя свежи продукти за професионални клиенти като ресторанти, хотели, кафенета и магазини. Първоначално стоките ще се доставят от склад под наем, а на разположение ще има  10-15 автомобила.

Източник: Planet Retail