Nestlé разработи прахообразна алтернатива на яйца на растителна основа

Дата: 28.11.2022 Коментари: 0
Снимки (1)
Nestlé разработи прахообразна алтернатива на яйца на растителна основа
От Nestlé обявиха, че са разработили протеинова смес  с дълъг срок на годност на растителна основа, която имитира яйца.
 
Прахообразният продукт на соева основа, съдържа същото количество протеин като яйцата с намалени наситени мазнини и холестерол.
 
Продуктът също така е подсилен с желязо, за да се справи с дефицита на микроелементи и намира приложение в широка гама от ястия, като бъркани яйца, омлети или печене, отбелязва Nestlé.
 
Торстен Пол, ръководител на продуктовия и технологичен център на Nestlé за храните, заяви: „Яйцата са един от най-широко използваните източници на протеини. С това уникално решение искахме да предоставим достъпен, питателен продукт, който може да се използва за заместване на яйца при готвене на ястия на основата на яйцата."
 
В момента яйчната алтернатива се тества в Централна Америка под марката Malher в ограничен брой магазини.
 
Хранителният гигант планира да пусне продукта на повече пазари в Латинска Америка в бъдеще.
 
Той е разработен от експертите на Nestlé R&D чрез използване на ноу-хауто на компанията в разработването на растителни хранителни алтернативи, като наскоро пуснатата веган алтернатива на яйцата под марката Garden Gourmet.
 
Лурдес Муньос, регионален мениджър за Централна Америка в Nestlé, каза: „Развълнувани сме да тестваме тази нова концепция в Централна Америка, където ястията с яйца са основен източник на протеин за мнозина.
 
„Като заменим някои яйца с този стабилен растителен протеин, ние не само ще осигурим достъпна алтернатива, но и устойчива, която много хора могат да използват, когато готвят закуска, обяд или вечеря.“
 
Екипите за научноизследователска и развойна дейност на Nestlé също проучват иновативни решения за достъпни, стабилни протеинови смеси, които могат да се използват като алтернативи на месото в определени географски райони с ограничена верига за доставки на хладилни хранилища.
 
Източник: European Supermarket Magazine