Новини

Nestlé създаде нов производствен процес, при който се намалява съдържанието на захар в шоколадовите продукти с 40%. Той ще стартира през 2018 г. и ще се използва за всички продукти на компанията.
При новия процес, структура на захарта се променя така, че тя става по-сладка в много по-малки количества. Много държави правят законодателни промени в посока ограничаване употребата на захар в храните, като метод за борба със затлъстяването и диабета. Новият процес, който Nestlé въвежда ще помогне на компанията да се съобрази с новите правил, въвеждани от различните правителства по света. В същото време той ще позволи вкусът на продуктите да се запази възможно най-близък до сегашния.
Хранителният гигант ще намалява нивата на захар в шоколадовите си продукти постепенно, за да избегне рязката промяна, която потребителите биха могли да усетят. Освен това, Nestlé ще патентова новия процес и в случай, че ако бъде прието законодателство, което да задължи конкурентите й да намалят нивото на захар в продуктите си и те не успят да го постигнат сами, ще трябва да се обърнат към компанията за право да ползват процеса.
Производителят отказа да даде подробности за новия процес, но обяви, че е открил начин да разпределя захарите в преработените храни по начин, който е по-близък до природата.
Коментари (0)
Най-старите отгоре Коментирай