Списанието

Изберете рубрика:

 

Брой 5, май 2024

Брой 182, година XVIII

На Фокус

Категорията „Безалкохолни напитки“ с ръст в стойност от 7% през 2023 година

Категорията „Безалкохолни напитки“ с ръст в стойност от 7% през 2023 година

  Категорията „Безалкохолни напитки“ остава на нивата от 2022 година по отношение за закупените обеми, докато в стойност расте с 7% през 2023 година, показват данните на  Потребителски панел Гф...

Прочети още

Потребител

Домашно приготвена паста консумират 83% от потребителите у нас, показва проучване на JTN

Домашно приготвена паста консумират 83% от потребителите у нас, показва проучване на JTN

Един или няколко пъти месечно консумира паста най-голям дял от българските домакинства (47%). Това показват резултатите от проучване на JTN проведено през месец май миналата година. Един път седмично паста п...

Прочети още

Търговци

Във фокуса на локалните търговци са разширяване на мрежата от магазини, привличане на нови клиенти и внедряване на иновации

Във фокуса на локалните търговци са разширяване на мрежата от магазини, привличане на нови клиенти и внедряване на иновации

Блиц интервюта. Локалните ритейлъри заемат значителна част от дела на търговията с бързооборотни стоки, като не само допринасят за развитието на бранша, но и уверено се конкурират с представителите на междун...

Прочети още

PRO ID

Пазарът на кроасани се движи от непрекъснатите иновации

Пазарът на кроасани се движи от непрекъснатите иновации

Размерът на глобалния пазар на кроасани беше оценен на 2167.64 млрд. щ.д. през 2021 г. Според проучване на Business Research Insights* се очаква пазарът да достигне 3408.97 млрд. щ.д. до 2027 година, регистр...

Прочети още

Progressive Кошница

Други

При 50% продажби на протеини на растителна основа ефектът за околната среда ще е значителен

При 50% продажби на протеини на растителна основа ефектът за околната среда ще е значителен

Ако Carrefour, Lidl, Ahold Delhaize, Tesco, тайландската CP All и гиганта за хранителни услуги Sodexo заменят 50% от използваните месни протеини с растителни, това ще намали емисиите на парникови газове с 31...

Прочети още