Списанието
Изберете рубрика:
Световният пазар на крема сирене се очаква да нарасне от 6,59 млрд. долара през 2024 г. до 9,52 млрд. долара до 2032 г., регистрирайки сложен средногодишен процент на ръст (CAGR) от 4,7%. Това показва анализ на международната агенция за проучвания Market Research Future. Един от основните двигатели за този ръст е увеличеното потребление на fast food храни като хамбургери и пица.
Друг фактор, който определя нарастващата популярност на категорията е тенденцията все повече потребители да включват в ежедневния си хранителен режим различни видве сирена. Това също дава тласък на крема сиренето, посочват в доклада си от агенцията. Крема сиренето се е превърнало в значим хранителен продукт за домакинствата, тъй като е идеален за мазане на сандвичи, соленки и др. и замества ролята на маслото. Една от основните причини за бързото разрастване на световния пазар на крема сирене са непрекъснатите иновации в посока създаването на по-здравословен краен продукт.
Според произхода на суровината, крема сиренето може да е на основата на краве мляко, соево мляко, бадемово мляко или кокосово мляко. Именно последният вид е доминиращ на пазара поради подходящата му консистенция. Освен това, крема сирената на растителна основа добиват все по-голяма популярност поради нарастващия тренд към веган продуктите и информираността на потребителите относно здравословните ползи от тях.
Европейският пазар на крема сирене е вторият по големина след Азиатско-тихоокеанския регион. От всички европейски държави, най-голям пазарен дял крема сиренето има в Германия, а най-бързо разрастваща се е категорията в Обединеното кралство. Пазарът в Северна Америка се очаква да реситрира най-бързия ръст в периода от 2023 г. до 2032 г.
Коментари (0)
Най-старите отгоре Коментирай