Списанието

Изберете рубрика:

 

Кога Дядо Коледа ще дойде и в българските магазини?

Брой 12, декември 2012

Дата: 17.12.2012 Коментари: 0
Снимки (2)
Кога Дядо Коледа ще дойде и в българските магазини?

Неусетно настоящата година се изниза и дойде време да посрещнем новата. Въпреки трудните времена и кризата всички ние се подготвяме за настъпващите празници. Настроението е приповдигнато, бюджетите са заделени и единственото, което ни остава да направим, е да купим подаръци за близките си, както и да осигурим продуктите за празничната трапеза.

Сега е времето, което представителите на модерната търговия трябва да използват, за да привлекат вниманието ни на потребители и да придобият част от заделените за празниците средства. Чрез различни намаления и подходяща атмосфера в търговските обекти ритейлърите биха могли да станат част от нашето положително настроение. За съжаление обаче те някак си не успяват да ни грабнат и като че ли разчитат на факта, че ние така или иначе трябва да напазаруваме. Нито ни предлагат нещо специално, нито ни карат да се чувстваме поласкани от факта, че сме техни клиенти.

А ето как на международните пазари събратята им се борят за лоялността на своите клиенти! Два примера – един от Европа и един от Америка.

 

Коледната програма на Tesco

Коледната програма на Tesco за притежателите на клубни карти Clubcard Exchange отново е активна за празничния сезон. От 30 октомври 2012 г. 15,5 млн. домакинства в Обединеното кралство са получили формуляри за клубни карти и от 1 ноември членовете на клуба на ритейлъра могат да разменят ваучери на стойност 5 лири за талони на стойност 10 лири. Дванадесет щанда в магазините на Tesco предлагат на клиентите си да спестят от всичко – от играчки и подаръци до украса за коледните празници, замразени храни и напитки.

По този повод Иън Крук – маркетингов директор на отдел „Онлайн и цифрови технологии” в Tesco, споделя: „Знаем, че въпреки затегнатите домакински бюджети клиентите ни биха искали да прекарат наистина специална Коледа и за нас е удоволствие да им помогнем да осъществят желанията си. Затова внимателно подбрахме щандове в нашите магазини, където могат за се разменят ваучери. Искаме да сме сигурни, че предлагаме отстъпки за всичко, от което се нуждае едно семейство, за да прекара весело настъпващите празници. А като комбинират някои ваучери с други промоции на място в магазина, клиентите ни могат да осъществят някои наистина великолепни сделки тази Коледа”.

Дванадесетте щанда, които участват в коледната размяна на ваучери, са за играчки и велосипеди, облекла, изискани вина и шампанско, коледни елхи, светлини и украса, домашни уреди и персонални електроуреди, стоки за дома, мебели, телефони и аксесоари, книги, грижа за кожата, козметика и парфюми, оптика, градинарство (цветя и растения) и замразени храни.

Крук добавя: „За първи път отпечатваме наново неизползвани ваучери за 2,5 млн. клиенти, за да сме сигурни, че ще се възползват пълноценно от коледната програма за размяна на ваучери. Наистина не бихме искали хората да пропуснат тази възможност и затова трябва да им бъде още по-лесно да се възползват от непохарчените ваучери”.

Ваучерите могат да се разменят от 1 ноември до 5 декември на място в магазина или онлайн и трябва да се използват до 13 декември.

 

Walmart предлага продукти на изплащане

Програмата „Отделяне на продукт настрана” помага на клиентите на ритейлъра да получат стоките, които желаят. „Да кажем, че виждате нещо, което наистина искате да си купите. Може да е нов хитов продукт, който се разпродава бързо, веднага щом бъде пуснат. А може и да е продуктът, който винаги сте искали, на цена, която е твърде добра, за да бъде подмината. Но да предположим също, че поради каквато и да е причина, моментът не е подходящ за осъществяване на тази покупка. Именно затова е създадена програмата на Walmart, наречена „Отделяне на продукт настрана”. Схемата позволява да заделите артикула, който искате, на текущата му цена и след това да го платите на вноски, отговарящи на бюджетните ви възможности. От вас се иска единствено да откриете сметка за заделяне на продукт на стойност 5 долара, както и да платите първа вноска от 10 долара или 10% от стойността на артикула, която от двете суми е по-голяма”, казват от компанията.

Планът на Walmart за заделяне на продукт настрана е добър начин да се спести от стоки, които купувачите желаят да закупят за себе си или за подарък на своите близки. Те могат да избират между играчки, електроника, бижута, домашни уреди и подбрани спортни артикули.

 

Катя Джатова

http://progressiveeditorialbg.blogspot.com