Събития
PRO Brand Test

Лятото – сезонът на айряна
Брой 6, юни 2019
В средата на юни PROGRESSIVE организира дегустация на една типично лятна безалкохолна напитка с изцяло български произход – айрян. По традиция потребителският тест се проведе в лабораторията за сензорен анал...
Прочети още
Продажбите на консерви риба тон в собствен сос или в олио са равни
Брой 11, ноември 2018
Как потребителите приемат филето от риба тон в собствен сос? Това решихме да узнаем по време на поредния PRO Brand Test, който традиционно се проведе в лабораторията за сензорен анализ Euro Sensolab. Проведе...
Прочети още
Най-търсени са кроасаните с какаов крем, най-малко предпочитани – тези с плодов
Брой 7 / 8, юли / август 2018
Най-предпочитаният вкус кроасани е какаовият. Затова през месец юли Pro Brand Test-а се спря на категоричния лидер в категорията. На дегустацията бяха опитани проби от 5 марки кроасани с какаов крем, предлаг...
Прочети още
Потребителите искат по-маслено прясно мляко, с жълтеникав оттенък и с по-изразен мирис
Брой 3, март 2018
Как изглежда перфектното прясно мляко според потребителите? Отговор на този въпрос даде Euro Sensolab по време на последния Pro Brand Test, организиран от PROGRESSIVE. След провеждането провела национално пр...
Прочети още
Продажбите на ядки растат в обем и стойност, все повече се предпочитат печени пред сурoви
Брой 12, декември 2017
Бадемите бяха последният продукт, който подложихме на сляпа дегустация през 2017 г. В теста, който традиционно PROGRESSIVE организира в лабораторията за сензорен анализ Euro Sensolab, този път бяха включени ...
Прочети ощеНужен е ясен регламент за стандартите при кашкавала
Брой 10, октомври 2017
Кашкавалът – любим и традиционен за българската кухня продукт, чиято цена расте и е трудно достъпна за домакинствата с ниски доходи. Това бе темата на октомврийският PRO Brand Test, който за пореден път се п...
Прочети още
Дълготрайните колбаси с ръст извън сезона
Брой 9, септември 2017
Първият Pro Brand Test в края на лятoто се превърна в своеобразна тренировка за зимната ваканция. В чиниите на непрофесионалните дегустатори и гости на събитието попаднаха 2 вида дълготрайни колбаси – филе Е...
Прочети още
Единично опакованите сухи пасти движат пазара
Брой 6, юни 2017
Класически сухи пасти с какаов крем бяха поднесени в чиниите за поредния PRO BRAND Test, организиран от PROGRESSIVE през юни. На сляп тест и оценка на вкусовите им качества, бяха подложени 6 марки сухи пасти...
Прочети ощеСладко с аромат на ягоди
Брой 4, април 2017
Дали сладкото е сезонен продукт, е трудно да се отговори. Но е факт, че то със сигурност присъства в менюто на всяко едно домакинство, било то и само заради перфектната му комбинация с палачинки. Във всеки д...
Прочети ощеКатегория вафли с категоричен ръст през последната година
Брой 1 / 2, януари / февруари 2017
С положителни новини стартира първият PRO BRAND Test за 2017 г. Категоричен ръст за категория вафли и в двата сегмента – при покритите и при непокритите вафлени изделия, беше обявен от „Нилсен България”. Пре...
Прочети още